Wat is een herhaalrecept ?

Een herhaalrecept is een recept dat U chronisch gebruikt of wat U al meerdere keren doorlopend aangevraagd hebt. Een recept is bv. geen herhaalrecept als U andere klachten hebt of over wilt stappen op een ander medicijn. Zulke gevallen zult U altijd moeten overleggen met de huisarts. Ook recepten die ooit eerder werden voorgeschreven, maar ondertussen al weer enkele maanden zijn gestopt, zijn geen herhaalrecepten meer. U kan ook niet onbeperkt dezelfde herhaalrecepten blijven bestellen via de assistente; na een aantal weken of maanden is er meestal terug een artscontrole nodig, afhankelijk van de aard van het recept en uw medische toestand.

Bestellen via de assistente

Als U medicijnen nodig hebt, zal de huisarts op het spreekuur altijd het eerste recept uitschijven. In veel gevallen zult U hetzelfde medicijn voor een langere periode gebruiken. Bijvoorbeeld als U de pil gebruikt of een chronische aandoening hebt. Als uw medicijnen op zijn, kunt U de assistente bellen voor een herhaalrecept. Zij legt het verzoek voor aan de huisarts. Als U herhaalrecepten via de assistente wilt bestellen, dan vragen we U om dit ‘s ochtends te doen. Als U dit tussen tussen 10 u en 11.30 u doet, dan kan U dezelfde dag ná 14 u. uw medicijnen ophalen bij de apotheek.

Bestellen via de receptenlijn

U kan de medicijnen ook heel de dag door via onze speciale receptenlijn bestellen door gewoon het praktijknummer te draaien en dan optie 2 te kiezen. Alle medicijnen die vóór 11.30 u besteld zijn kan U de volgende werkdag na 14 u afhalen bij de apotheek. Gelieve het bandje correct en duidelijk in te spreken. Zonder volledige en correcte informatie kunnen we via de receptenlijn geen recepten afleveren.

Bestellen via de apotheek

Ook via de apotheek kan U in sommige gevallen herhaalrecepten bestellen. Raadpleeg hiervoor de apotheek. Dit loopt echter uiteindelijk ook via de huisarts en de doktersassistente.