Afspraken maken

Om Uw en onze tijd efficiënt te kunnen indelen, werken we alleen op afspraak. Er zijn vaste tijden waarop U kunt bellen voor het maken van een afspraak. (zie ” bellen met de praktijk) Afspraken via de assistente worden in principe gemaakt voor de lopende week en voor de maandag of dinsdag van de volgende week. De assistente plant maximaal 9 dagen vooruit. Uitzonderingen zijn mogelijk. De reden hiervoor is dat we ondervonden hebben dat afspraken die langer op voorhand worden gemaakt, soms door patiënten niet nagekomen werden. Via de arts en in het kader van de praktijkondersteuning is het vanzelfsprekend mogelijk om ook afspraken op langere termijn vast te leggen. Als U meerdere klachten heeft, geef dit dan duidelijk aan bij de assistente en vraag om een dubbele afspraak.

Het spreekuur van de arts

Dagelijks wordt er in de praktijk door de arts spreekuur gehouden. Normaal maakt U eerst een afspraak met de assistente en komt U dan naar het spreekuur van de arts. Eenvoudige vragen kunnen soms ook telefonisch beantwoord worden door de assistente. In geval van twijfel overlegt zij steeds met de arts.

De gewone spreekuurtijden van de arts lopen van 8.15 u. tot 11.30 u. en van 14.00 u. tot 16.30 u. (op woensdagmiddag is er ivm de vrije middag van de arts geen spreekuur)

In principe heeft de arts ook een telefonisch spreekuur.Op het telefonisch spreekuur wordt U door de assistente rechtstreeks doorverbonden met de arts. Het telefonisch spreekuur is in principe op  donderdag tussen 15.30 en 16 u., maar kan na overleg met assistente ev. ook op andere tijden. Het telefonisch spreekuur kan wegvallen itv nascholing, bij vakantie, of bij grote drukte.

Het assistente spreekuur

Voor eenvoudige verrichtingen kunt U een afspraak maken rechtstreeks bij de assistente. Hiervoor kunt U terecht op het assistente spreekuur, behalve op woensdagmiddag. Eenvoudige verrichtingen zijn bijvoorbeeld het verbinden van wonden, injecties, uitspuiten van oren, bloedsuikerprik, urinecontrole, wratten aanstippen en het verwijderen van hechtingen.